Batch #1

De eerste batch van Dutch Single Malt van de Bossche Stokers heeft een heel beperkte oplage. Er zijn slechts 27 flessen van 0,7 liter op 48% vol.alc. geproduceerd. Als mout zijn Pale Ale, Münich en Whiskymout (30-35ppm) gebruikt. Je proeft daarom duidelijk de geturfde smaak. Na de vergisting, de ruwstook en de fijnstook is de spirit, die op 63% vol. alc. is gebracht, op Brabantse, eikenhouten cubes gelegd. Deze cubes zijn voorbehandeld door ze een week te laten trekken in Pedro Ximénez sherry. Deze zoete dessertwijn hebben we mee laten komen in de in Cordoba bestelde vaten waarop we whisky in laten rijpen. De PX-vaten worden door whisky-liefhebbers gezien als de ultieme smaakmaker. 

De versnelde rijping in onze 'accelerator' heeft een kleine twee weken geduurd. Onder invloed van high-density light en warmte vinden daarbij allerlei verouderingsprocessen plaats, die anders jaren de tijd nodig hebben. Aansluitend is de spirit kort belucht, waarna deze batch de naam Dutch Single Malt mag dragen. Voor diegenen die een fles hebben weten te bemachtigen: We zijn benieuwd naar jullie reacties. Deel ze met ons via info@bosschestokers.nl.